Roasted Butternut - Cardamom & Lime

Preparation Time: 15 min

Ingredients:

ROAST

  • 1 butternut cut in 1cm thick slices
  • 4 red oignons
  • 75 g feta cheese
  • 3 tbs olive oil (non-virgin!)
  • The juice & zest of 1 lime
  • Spices: cardamoms, cinnamon & nutmeg or black pepper & thym or Za'atar (Lebanese mix of spices)
  • Black sesame seeds (optional)

SIDE:

  • Fish
  • Black rice, wild rice, buckwheat pasta, lentils
  • olive oil
  • Rice vinegar (Genmai su)
  • Tamari (reduced in salt)
  • Extra virgin oil
  • The juice of 1 lime
  1. Turn on the oven at 210°C
  2. Cut the butternut in slices of 1 cm thick. Cut the oignons in big quarters
  3. Put in a baking thin covered with greasing paper, drizzle the veggies with olive oil (help yourself with an oiling brush), the juice and freshly grated zest of lime
  4. Bake for 15 mins, turn around the veggies, add the feta cheese & black sesame seeds & bake for another 5 minutes.
  5. Serve with black rice (noodles), beluga lentils, wild rice, buckwheat pasta...

Sauce: The juice of 1 lime + 1 tbs olive oil + 1 tbs rice vinegar (Genmai Su) + 1 tbs Tamari (reduced in salt) + chive.

 

Temps de préparation: 15 min

Ingrédients: 

  • 1 butternut coupé en tranchettes
  • 4 oignons rouges coupés en gros quartier
  • 75 grammes de feta
  • 3 càs d'huile d'olive (non-vièrge)
  • le jus & le zeste d'1 citron vert
  • épices au choix: poivre noir & romarin ou za'atar (mélange d'épices libanaises) ou cardamome, canelle et noix de muscade

1. Allumez le four sur 210° C.
2. Découpez le butternut en tranchettes de 1cm, laissez la peau. Coupez les oignons
3. Enfournez le tout dans un plat recouvert d'un papier cuisson. A l'aide d'un pinceau, recouvrez les légumes d'huile d'olive, le jus & le zeste de citron vert.
4. Parsemez d'épices. ! 
Si vous rajoutez la sauce tamari, ne rajoutez pas de gros sel.
5. Faites cuire pendant 15 min. Après 10 min, retournez les légumes, parsemez de sésame noir & de feta émietté.

Servir sur un lit de riz noir, riz sauvage, nouilles au riz noir, nouilles au potiron & gingembre, nouilles à la patate douces, lentilles béluga
Sauce: le jus d'1 citron vert + 1 càs d'huile d'olive + 1 càs de tamari diminué en sel + ciboulette

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